"KIPFILET IN RODE PESTO" / 10 GRAM KOOLHYDRATEN PER PERSOON / RECEPT VOOR 2 PERSONEN

Nodig: 2 kipfilets, elk ongeveer 3 ei pijnboompitten, licht 150 g geroosterd 1 ti extra vergine olijfolie 75 ml olijfolie versgemalen zwarte peper RODE PESTO: en zout 70 g zongedroogde tomaten in olie (uitlek-gewicht), gehakt 1 teentje knoflook, geperst


1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de pesto: pureer de tomaten, knoflook, 2 eetlepels pijnboompitten en de olie in een keukenmachine tot een grove pasta. Breng de pest° op smaak. 2 Leg de kipfilets in een ovenschaal. Bestrijk ze met de olie en schep een lepel pesto op elke kip-filet. Verdeel de pesto met de achterkant van een lepel over de gehele bovenkant van de filets. Overgebleven pest° kunt u in een luchtdichte verpakking maximaal 1 week in de koelkast bewa-ren. 3 Rooster de kipfilets 30 min., of tot er helder sap uit komt als u er met een spies in prikt en het vlees middenin nergens meer roze is. Strooi er voor het serveren de resterende pijnboompitten over.

"gegrilde kruidige zeebaars" / 6 gram koolhydraten per persoon / recept voor 2 personen

"Maleisische kokosgarnalen" / 8,5 gram koolhydraten per persoon / recept voor 4 personen

Nodig: 4 zeebaarsfilets 1 teentje knoflook, geperst sap van 1 sinaasappel 1 ei olijfolie 1 ti geraspte verse versgemalen zwarte peper gemberwortel en zout


1 Snijd het vel van de zeebaarsfilets drie keer schuin in. Meng het sinaasappelsap, de gember, knoflook en olie. Voeg peper en zout toe. Schenk de marinade over de filets en in de inkepingen. Zet de filets 30 min. in de koelkast. 2 Verwarm de grill voor op hoog en bekleed een grillpan met folie. Leg de filets met het vel naar beneden in de grillpan en gril ze 2 min., of tot de onderkant net gaar is. Keer ze voorzichtig en lepel er wat marinade over. Gril de filets nog 2-3 min., of tot ze net gaar zijn.

"KRUIDIGE COUSCOUS" / 36 GRAM KOOLHYDRATEN PER PERSOON / RECEPT VOOR 2 PERSONEN

Nodig: 1/2 ti mild chilipoeder 1 ti komijnzaad 1/2 ti gemalen koriander klontje boter


1 Strooi de couscous in een kom en schenk er zo veel bouillon op dat hij onderstaat. Roer en laat de couscous 10 min, staan. Roer hem los met een vork. 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook 1 min. Voeg de specerijen toe en bak nog 1 min. Neem de pan van het vuur en roer het mengsel en de boter door de couscous, tot alles goed gemengd is. Breng op smaak.

Nodig: 2 tl arachide of zonn-bloemolie 75 ml hete groente bouillon 1/2 rode paprika, ontdaan van zaadlijsten en 2 el pindakaas zonder zaadjes, in blokjes suiker 100 q paksoi, stengels in 1,5 dl half volle kokosmelk dunne plakjes, blaadjes 2 ti sojasaus gehakt 150 q rauwe tijgergarna-1 grote teen knoflook, len, gepeld gehakt 1 lente-uitje, in schuine 1/2 ti gemalen kurkuma dunne ringen 2 ti garam masala 1 ti sesamzaad, 1 ti chilipoeder geroosterd


1 Verhit de olie in een wok of grote koekenpan met dikke bodem. Voeg de paprika, paksoisten-gels en knoflook toe en roerbak ze 3 min. Voeg de kurkuma, garam masala, het chilipoeder en de paksoiblaadjes toe en roerbak ze 1 min. 2 Roer de pindakaas door de hete bouillon tot hij opgelost is, schenk het mengsel in de wok en schenk de kokosmelk en sojasaus erbij. Kook het geheel 3 min., of tot het ingekookt en dikker geworden is. 3 Voeg de garnalen toe en kook ze 3-5 min. m of tot ze gaar zijn. 4 Schep het gerecht in ondiepe kommen. Garneer met lente-ui en sesamzaad.

"CHILIKIP IN POMPOENPUREE" / 17 GRAM KOOLHYDRATEN PER PERSOON / RECEPT VOOR 2 PERSONEN

Nodig: 2 kipfilets, elk ongeveer 150 g 2 ei olijfolie 4 ti harissa (chilipasta) versgemalen zwarte peper en zout 350 q geschilde (ongeveer 750 q ongeschilde) flespompoen, in blokjes, 2 teentjes knoflook, gepeld, heel gelaten 1 el halvanaise 1 el gehakte verse koriander, voor de garnering


1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak ondiepe inkepingen in de kipfilets, bestrijk ze met de helft van de olie en bedek ze rondom met de harissa. Voeg flink wat peper en zout toe. Zet ze 30 min. afgedekt in de koelkast. 2 Leg de filets in een ovenschaal en rooster ze ongeveer 30 min. 3 Breng intussen de pompoen en knoflook aan de kook in een grote pan met zo veel water dat ze onderstaan. Kook ze 10 min., giet ze goed af en voeg de halvanaise en resterende olie toe. Breng het mengsel op smaak en pureer het. 4 Verdeel de puree over twee borden en leg de filets erop. Strooi er voor het serveren de koriander over.

Maak jouw eigen website met JouwWeb