"PITTIGE GEHAKTBALLETJES IN TOMATENSAUS" / 11 GRAM KOOLHYDRATEN PER PERSOON / RECEPT VOOR 2 PERSONEN
Nodig:
300 g mager varkensgehakt
1 el extra vergine olijfolie
1 ui, geraspt
2 teentjes knoflook,
1 tl gemalen komijn gehakt
1 tl paprikapoeder
1/2 tl gedroogde gemalen chilipeper
1 grote teen knoflook, geperst
1,5 dl droge witte wijn
1 klein scharrelei
3 dl gezeefde tomaten, geklopt
1 laurierblaadje
versgemalen zwarte peper
2 tl tomatenpuree
zout
2 tl gehakte verse koriander, voor de garnering
1 Meng het gehakt, de ui, komijn, het paprikapoeder, de knoflook en het ei in een kom. Breng het mengsel op smaak en zet het 30 min. in de koelkast. 2 Maak intussen de tomatensaus: verhit de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook en chilipeper 1 min. Schenk de wijn erbij en kook het geheel op hoog vuur tot de wijn bijna verdampt is. 3 Voeg de tomaten, het laurierblaadje en de tomatenpuree toe, roer goed en kook de saus met het deksel schuin op de pan 5 min. op middelhoog tot laag vuur. 4 Draai van het gehaktmengsel ballen ter grootte van een walnoot . Leg ze in de saus en kook ze met het deksel schuin op de pan 15-20 min. op middelhoog tot laag vuur, of tot ze gaar zijn. Strooi er voor het serveren de koriander over.
Maak jouw eigen website met JouwWeb