"Lamskofta" / 2 gram koolhydraten per persoon / recept voor 2 personen

Nodig:

250 g mager lamsgehakt

1/4 tl chilipoeder 1 ui, fijngehakt

versgemalen zwarte peperen zout

1 el gehakte verse peterselie

1 ei olijfolie

1 el gehakte verse koriander

1/2 tl gemalen koriander


1 Pureer het lamsgehakt, de ui, verse kruiden, koriander, het chilipoeder en wat peper en zout in een keukenmachine tot het geheel goed gemengd is. 2 Verdeel het mengsel in zes porties en vorm er met natte handen worstjes rond een spies van. Zet de spiesen 30 min. in de koelkast. 3 Verwarm een grillpan en voeg de olie toe. Gril de spiesen in twee gedeelten 10 min., of tot ze gaar en rondom bruin zijn; keer ze af en toe. 4 Bestrooi de kofta's met gehakte koriander en serveer.

 

Bekijk hier meer diner-recepten.